/Devs Takes TV Viewers Into a Transportive Silicon Valley Dreamscape (via Qpute.com)

Devs Takes TV Viewers Into a Transportive Silicon Valley Dreamscape (via Qpute.com)


Further into the Amaya campus, through a small forest of redwood trees and past a clearing decorated with reflective beams, is the Devs lab. It’s a cube-shaped building located half above ground and half underground. Inside, the lab itself is housed in a vacuum, which means it floats within the space.

The lab interior, with its custom-designed workspaces.

Photo: Miya Mizuno/FX

“It partly came from a conversation I had with someone who works in a particular area of tech, and he was talking about the kind of things you would have to do in order to prevent information leaking out,” Garland says. “One of the things he was talking about was vacuums—a vacuum helps you detect any physical thing that is moving in and out of the space, because it would have to break the vacuum to get out. So this was an imaginative response to a room he was talking about.”

The Devs lab itself is comprised of lead, concrete, and gold, all of which work to block numerous types of interference (the actual set was made of wood and plaster). The cubic pattern on the walls is a recurring fractal pattern called a Menger sponge, and the team used 240 squares of gold leaf and 440 panels to create the final look. Overall, Digby and his team spent several months conceptualizing the lab, a month doing technical drawings for its construction, and 15 weeks building it as a working set on a stage in Manchester. What would normally be built as six or seven sets was combined into one massive Devs lab. “That was probably a year in the making from when we said ‘We need a floating cube’ to actually making it and shooting on it,” Digby says.

Sonoya Mizuno as Lily.

Photo: Raymond Liu/FX

The Devs lab’s quantum computer.

Photo: Miya Mizuno/FX

In the center of the lab is the quantum computer, which is loosely based on real-life machines, but takes a step forward in terms of its design. It was crafted with copper, gold, aluminum, and steel, and took visual inspiration from chandeliers and sculptures. The computer desks used by the coders were also custom designed and built for the space, with embedded keyboards that ensure no one can remove information from the building. It has its own font and iconography similar to those in the other areas of Amaya, and even the water bottles are custom.

“Our job is to design in three months what other people take years or decades to do,” Digby says. “So we very quickly had to pull together lots of references and iterations, and boil down those little details of design that don’t work—it’s pretty awe-inspiring. People will look at this and say, ‘Wow.’”

.(tagsToTranslate)ad(t)celebrity(t)set design


This is a syndicated post. Read the original post at Source link .